A királylepkék misztikus tudása
El tudják képzelni mekkora zajt csap egy pillangó szárnycsapása? És több tízezeré? Aki ezt nem csak elképzelni akarja, annak Mexikóba kell menni.
El tudják képzelni mekkora zajt csap egy pillangó szárnycsapása? És több tízezeré? Aki ezt nem csak elképzelni akarja, annak Mexikóba kell menni.
A csokis csirke mellett a mexikói gasztronómia másik legkontroverziálisabb alkotása a nagyvilág szemében a mezcal. Az alkohol, amiről úgy gondolják sokan a belefullasztott féregtől lesz olyan, amilyen. Ez persze csak mese, de azért van némi alapja.
Ennének csirkét sűrű csokiszószban? Naná, hogy nem. És ha azt mondom, hogy finom? Mexikóban minden esetre van hely, ahol ez a helyi specialitás.
A tequila a világ egyik kedvenc alkoholos itala, mégis, ha megkérdezünk 100 embert, hogy miért pont így hívják, 99 bizonnyal nem tudja megmondani.
A tacónál nincs egyszerűbb étel. Egy kis kukoricalepény, némi feltét és szósz, és már lehet is fogyasztani. Mostantól egy helyen már Michelin csillagot ér.