Bor kiviből
India nem éppen bornagyhatalom, most azonban ki szeretnének lépni a világpiacra- egy kiviből...
India nem éppen bornagyhatalom, most azonban ki szeretnének lépni a világpiacra- egy kiviből...
Sok őrült ételpárosítást láttunk már, de annál őrültebb, mint amiket Calvin Lee alkot, azért kevés akad...
Persze, hogy nem. Egy idő - és nem is túl hosszú idő - után már biztos megunnám. Nem így egy japán férfi...
Hallott már a dubaji csokoládéról? Ha nem, akkor most segítünk. Úgy tűnik, ez az új édesség-szenzáció.
Salina Hong tajvani utazóblogger, eddig 65 könyve jelent meg. Most Magyarországról írja a következőt, és ennek kapcsán elmondta, mit evett a legszívesebben Budapesten.
Végre itt a szezonja a sütőtöknek. A sütőben és levesként is szuper étel azonban rejt még magában lehetőségeket.
Nemcsak távoli tájak egzotikus ételeivel tehetjük izgalmasabbá a saját főztünket, hanem a múlt elfeledett - vagy átalakított - receptjeit is használhatjuk.
A repülés hőskorának vége - jól jelzi ezt, hogy egyre több társaság kezdi követni a fapadosokat abban, hogy gyakorlatilag mindenért pénzt kérnek. Most újabb társaságnál vesztettük el a repülős ingyenkaját.
Konyhai alapszabály, hogy az elhasználódott zsírt - olajat előbb-utóbb ki kell önteni. Nem is akárhogy, hiszen veszélyes, környezetszennyező hulladékról van szó. Van egy hely a világon, ahol ezt egészen máshogy gondolják.
A bécsi szelet a rántott hús másik, némileg elegánsabb neve - tartja a közvélekedés. De valójában ennél jóval többről van szó - a bécsi szelet jóval több, mint a rántott hús. Azt is eláruljuk, Budapesten hol lehet a legjobbat kapni.
Hová menjünk, ha elegünk van a budapesti gasztroforradalomból, és valami hagyományos magyaros ételt ennénk - de jó minőségben, jó helyen? A mi választásunk a Makk VII Vendéglő, ahol sikerrel forgatták vissza az időt.
Régen egy középosztálybeli családnak is volt szakácsnője - ezt ma már csak az elit engedheti meg magának Európában. Viszont magánszakácsként, elég jó lehet keresni, derül a Reporter Gourmet riportjából.
A pizzát illik lávakövön sütni, vagy legalább is ezt állítani, hogy drágábban lehessen eladni....
Természetes alapanyagokból adalékok nélkül, hagyományos módszerrel, kézzel készült fagyi -...
Minden évben meghirdeti a Magyar Cukrász Ipartestület az egyik legismertebb versenyét, idén...
A 17. század egy luxusitala a tea volt. A távol-keleti különlegességet azonban ehhez hasonlóan exkluzív porcelánból itták. A korszak németalföldi porcelángyáraiban ekkor kínai kerámiához hasonlókat kezdtek gyártani. A forma gyakran ugyanaz volt, de egy kis holland csavarral készült el.