Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet szeptember 6-8. között Veszprémben.
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet szeptember 6-8. között Veszprémben.
Mindig is vágyott arra, hogy egyszer a világűr peremén vacsorázzon? Valószínűleg kevesen vannak ezzel így, de azon kevesek, akik vágytak erre, és elképesztően gazdagok, hamarosan megtehetik egy dán sztárséf jóvoltából.
A tacónál nincs egyszerűbb étel. Egy kis kukoricalepény, némi feltét és szósz, és már lehet is fogyasztani. Mostantól egy helyen már Michelin csillagot ér.
Június elején néhány napot Magyarországon töltött a lösani élelmiszerdelegáció, hogy népszerűsítsék a régiójuk termékeit és magyar intézményekkel és helyi kínai kereskedőkkel folytassanak tárgyalásokat a jövendőbeli együttműködések reményében.
A libamáj finom. A libamájat a libák tömésével állítják elő. A libatömés - az állatvédők szerint - bűn. Van-e megoldása az egyenletnek? Egyesek szerint van.
Sokszor merül fel a kérdés: mit tehetünk mi személyesen azért, hogy ne terheljük a környezetet?
Magyarországon Budapesten, a Fény utcai piacon lehet megtalálni a FeteKert boltot, ahol az okostelefonunkkal automatikusan tudunk fizetni.
Úgy látszik, a világ legismertebb pizzalánca megirigyelte a Maki babérjait... Hamburgert készül árulni, csak éppen zsömle nélkül.
A törökök szigorúan meghatároznák, mit lehet és mit nem lehet dönernek hívni.
Vannak dolgok, amiket egyszer azért ki kell próbálni az életben, még akkor is, ha eszetlenül sokba kerülnek, és biztos nem tesszük meg többször. Aki az eszelősen drágát a legolcsóbban igyekszik megúszni, azoknak igyekszünk most a segítségére lenni.
Ez most nem egy fogyókúrás tanács - bár nyilván annak is hasznos lehet - hanem a milánói városháza döntése. Így szeretnék visszafogni a zajszennyezést.
A rizsgolyó Japán egyik legrégebbi snackje. Ma ez az évszázados étel bizarr új formát öltött.
A sörarcheológusok évezredekkel ezelőtti leletekhez nyúlnak, hogy újraalkossák az ókori Egyiptomból, Görögországból és Rómából származó söröket ősi módszerek és alapanyagok felhasználásával - a BBC Travel írása.
Gondolta volna bárki, hogy az édesség a politikai hatalom eszközeként is felhasználható? Az ókori kelet uralkodói számára ez egyértelmű volt és magabiztosan alkalmazták is.
Mi a britek délutáni teázása? Rituálé, uzsonna, hagyomány? Mindez egyszerre. Történelem következik!
A sört - várakozásainkkal ellentétben - nem a németek és nem is más északi népek találták fel, hanem az ókori sumerek. A legősibb sörkészítési technika pedig most - úgy tűnik - újjáéled, mert sokkal környezetbarátabb, mint a jelenlegiek.