vegetables
Az egészségünkért mondunk le a húsról, nem a bolygó vagy az állatok miatt

Az egészségünkért mondunk le a húsról, nem a bolygó vagy az állatok miatt

A Budapesti Corvinus Egyetem kutatása szerint az emberek elsősorban egészségük megőrzése miatt tartanak húsmentes napot, nem pedig környezetvédelmi vagy állatjóléti okokból. A húsfogyasztás csökkentése fontos a klímaváltozás mérséklésében és a közegészség javításában, de az egészségügyi előnyök motiválják leginkább a változtatást.

Laborban növesztett csirkehúsból készült fogás Szingapúrban. Forrás: Wikimedia Commons
Van, ahol már kapható laborhús

Van, ahol már kapható laborhús

Van, aki szerint ez menti meg a világot, mások szerint egyszerű humbug, vagy éppen átkozni való undorítóság. Hogy hosszú távon mi lesz a laborhús sorsa nem tudjuk – az biztos, hogy egylőre nem kell tartani tőle a gazdáknak.