Bor kiviből
India nem éppen bornagyhatalom, most azonban ki szeretnének lépni a világpiacra, méghozzá egy kiviből készült borral.
India nem éppen bornagyhatalom, most azonban ki szeretnének lépni a világpiacra, méghozzá egy kiviből készült borral.
A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress-t. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein
Az Európai Központi Bank jóváhagyásával jelenik meg a gyűjtői bankjegy, melyen az ősi grúz borkultúra jelképei láthatóak.
A "Mámor a művészetben" című tárlat az alkoholfogyasztás képi megjelenítését mutatja be a különböző művészettörténeti korszakokon keresztül. Nemcsak a mulatozás kulturális ábrázolásait, illetve az alkohol okozta problémákat is láthatjuk a kiállításon.
A 2024-es Red Dot Design díjátadón négy elismerést is hazahoztak magyar tervezők a Graphasel Design Stúdió színeiben.
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet szeptember 6-8. között Veszprémben.
Ami a kínai konyhában a szecsuáni, az Európában a magyar, állítja egyik kínai beszélgetőtársunk. Neki hihetünk, járt már Magyarországon, és szerette a magyar konyhát, a szecsuániban pedig, a szó legszorosabb értelmében, otthon van.
Sokkal több a közös az ókori és a modern borászati technikák között, mint azt gondoltuk. Az ókori rómaiak borának ízét a legújabb kutatásoknak köszönhetően egyre jobban megismerjük.
Azt tudtuk eddig is, hogy szőlő nélkül is lehet bort csinálni - de hogy tofuból is, az újdonság.
Alapvetően minden bor vegán, hiszen szőlőből van, mégis vannak, akik ennél is szigorúbban veszik a vegánkodást. Ezt a cikket nekik ajánljuk.