Tejes zuzorkaleves

Tejes zuzorkaleves

Újabb kedves nevű étel a régen volt, vidéki Magyarországról. Talán még valahol esznek ilyen levest, a múlt évszázadban idősek és gyerekek kedvelt vacsorája volt.

Almamártás

Almamártás

Recept - egyszerű mártás baromfi, nyúl vagy vadsültekhez. Igazi ínyencség, gyors és pikáns, elmélyíti a sült hús ízét.

Hőkőn sült perec

Hőkőn sült perec

Rusztikus perec recept, régen a paraszti kultúrában a kemencében, ma már inkább sütőben sütik. Kefir helyettesítheti az aludttejet.

Disznóvágások ideje

Disznóvágások ideje

Szinte minden magyar tud legalább egy történetet, ami disznóvágáson történt. Ha ő maga soha nem is járt a böllérkés közelében, akkor is ismer valakit, akit már megcsapott a pörzsölt disznóbőr szaga. De ezek az emberek is egyre kevesebben vannak. Az ő emlékeiből próbáljuk meg felvázolni egy régi, dunántúli disznóvágás tradícióját.

Bejgli a nagymama konyhájából

Bejgli a nagymama konyhájából

A gyerekkort idézi fel egy jól sikerült bejgli íze. Ma már annyiféle töltelékkel lehet kapni, de szerintünk a klasszikus mákos és diós bejglivel nem ér fel egyik sem. Most ismét megosztunk egy titkos, családi receptet.

Fahéjszirup házilag

Fahéjszirup házilag

A fahéjszirup egy klasszikus, egyszerű szirup, édes, melengető fűszeres ízű folyadék. Ezzel könnyedén feldobhatjuk az ízvilágát koktéloknak és alkoholmentes italoknak egyaránt.