A négyszáz részeg nyúl legendája – tequilakóstóló Tequilában
A tequila a világ egyik kedvenc alkoholos itala, mégis, ha megkérdezünk 100 embert, hogy miért pont így hívják, 99 bizonnyal nem tudja megmondani.
A tequila a világ egyik kedvenc alkoholos itala, mégis, ha megkérdezünk 100 embert, hogy miért pont így hívják, 99 bizonnyal nem tudja megmondani.
A budai hegyek ölében fekvő Hegyvidék (12. kerület) nemcsak zöldövezetként és nyugodt lakóterületként ismert, hanem Budapest egyik legélénkebb kulturális és gasztronómiai központjaként is. A természet közelsége, a történelmi épületek és a pezsgő közösségi élet egyedülálló hangulatot kölcsönöz ennek a kerületnek.
Szinte minden magyar tud legalább egy történetet, ami disznóvágáson történt. Ha ő maga soha nem is járt a böllérkés közelében, akkor is ismer valakit, akit már megcsapott a pörzsölt disznóbőr szaga. De ezek az emberek is egyre kevesebben vannak. Az ő emlékeiből próbáljuk meg felvázolni egy régi, dunántúli disznóvágás tradícióját.
Céges összejövetelek, bulik, karácsonyi vacsorák alkesz rokonokkal - ilyenkor év vége felé jóval nagyobb a lerészegedés, és ezzel a másnaposság kockázata, mint az év más szakaszaiban. De nem kell aggódnod, hiszen az ideális, életmentő és tudományosan megalapozott másnapossági gyógymód mindössze öt hozzávalóból áll a Euronews szerint.
Az Újváros Bisztró a régió új turisztikai szenzációja Szarvason, a Holt-Kőrös partján várja vendégeit. A Bib Gourmand minősítésű étteremnek a Michelin Guide azokat a vendéglátóhelyeket emeli ki, amelyek kiváló minőségű ételeket kínálnak mérsékelt áron.
Angliában járva az ember igazán jókat eheti - feltéve, ha végigjárja az indiai, pakisztáni, görög, arab és karibi éttermeket. Az angol konyha ugyanis - a közvélekedés szerint - rémes. Ezen most konzervatív képviselők változtatnának. Mármint a vélekedésen és nem a konyhán.
Idén is lehet barangolni Budán az adventi vásári forgatagában, egészen december 22-ig. A karácsonyi időszakban rengeteg programmal várnak mindenkit, majdnem minden nap érdemes lesz elnézni a 12. kerületi Városhaza előtti térre. A vásárban nemcsak kézművesek portékáiból választhatunk ajándékot a fa alá, hanem ha már ott vagyunk, érezzük át az ünnep hangulatát fűszeres, melengető téli ízekkel.
India nem éppen bornagyhatalom, most azonban ki szeretnének lépni a világpiacra, méghozzá egy kiviből készült borral.
Sok őrült ételpárosítást láttunk már, de annál őrültebb, mint amiket Calvin Lee alkot, azért kevés akad...
Persze, hogy nem. Egy idő - és nem is túl hosszú idő - után már biztos megunnám. Nem így egy japán férfi...
Hallott már a dubaji csokoládéról? Ha nem, akkor most segítünk. Úgy tűnik, ez az új édesség-szenzáció.
Salina Hong tajvani utazóblogger, eddig 65 könyve jelent meg. Most Magyarországról írja a következőt, és ennek kapcsán elmondta, mit evett a legszívesebben Budapesten.
Végre itt a szezonja a sütőtöknek. A sütőben és levesként is szuper étel azonban rejt még magában lehetőségeket.
Nemcsak távoli tájak egzotikus ételeivel tehetjük izgalmasabbá a saját főztünket, hanem a múlt elfeledett - vagy átalakított - receptjeit is használhatjuk.
A repülés hőskorának vége - jól jelzi ezt, hogy egyre több társaság kezdi követni a fapadosokat abban, hogy gyakorlatilag mindenért pénzt kérnek. Most újabb társaságnál vesztettük el a repülős ingyenkaját.
Konyhai alapszabály, hogy az elhasználódott zsírt - olajat előbb-utóbb ki kell önteni. Nem is akárhogy, hiszen veszélyes, környezetszennyező hulladékról van szó. Van egy hely a világon, ahol ezt egészen máshogy gondolják.