Túl a sütőtökkrémlevesen
Végre itt a szezonja a sütőtöknek. A sütőben és levesként is szuper étel azonban rejt még magában lehetőségeket.
Végre itt a szezonja a sütőtöknek. A sütőben és levesként is szuper étel azonban rejt még magában lehetőségeket.
Nemcsak távoli tájak egzotikus ételeivel tehetjük izgalmasabbá a saját főztünket, hanem a múlt elfeledett - vagy átalakított - receptjeit is használhatjuk.
A repülés hőskorának vége - jól jelzi ezt, hogy egyre több társaság kezdi követni a fapadosokat abban, hogy gyakorlatilag mindenért pénzt kérnek. Most újabb társaságnál vesztettük el a repülős ingyenkaját.
Konyhai alapszabály, hogy az elhasználódott zsírt - olajat előbb-utóbb ki kell önteni. Nem is akárhogy, hiszen veszélyes, környezetszennyező hulladékról van szó. Van egy hely a világon, ahol ezt egészen máshogy gondolják.
A bécsi szelet a rántott hús másik, némileg elegánsabb neve - tartja a közvélekedés. De valójában ennél jóval többről van szó - a bécsi szelet jóval több, mint a rántott hús. Azt is eláruljuk, Budapesten hol lehet a legjobbat kapni.
Hová menjünk, ha elegünk van a budapesti gasztroforradalomból, és valami hagyományos magyaros ételt ennénk - de jó minőségben, jó helyen? A mi választásunk a Makk VII Vendéglő, ahol sikerrel forgatták vissza az időt.
Régen egy középosztálybeli családnak is volt szakácsnője - ezt ma már csak az elit engedheti meg magának Európában. Viszont magánszakácsként, elég jó lehet keresni, derül a Reporter Gourmet riportjából.
A pizzát illik lávakövön sütni, vagy legalább is ezt állítani, hogy drágábban lehessen eladni....
Természetes alapanyagokból adalékok nélkül, hagyományos módszerrel, kézzel készült fagyi -...
Minden évben meghirdeti a Magyar Cukrász Ipartestület az egyik legismertebb versenyét, idén...
A 17. század egy luxusitala a tea volt. A távol-keleti különlegességet azonban ehhez hasonlóan exkluzív porcelánból itták. A korszak németalföldi porcelángyáraiban ekkor kínai kerámiához hasonlókat kezdtek gyártani. A forma gyakran ugyanaz volt, de egy kis holland csavarral készült el.
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet szeptember 6-8. között Veszprémben.
Mindig is vágyott arra, hogy egyszer a világűr peremén vacsorázzon? Valószínűleg kevesen vannak ezzel így, de azon kevesek, akik vágytak erre, és elképesztően gazdagok, hamarosan megtehetik egy dán sztárséf jóvoltából.
A tacónál nincs egyszerűbb étel. Egy kis kukoricalepény, némi feltét és szósz, és már lehet is fogyasztani. Mostantól egy helyen már Michelin csillagot ér.
Június elején néhány napot Magyarországon töltött a lösani élelmiszerdelegáció, hogy népszerűsítsék a régiójuk termékeit és magyar intézményekkel és helyi kínai kereskedőkkel folytassanak tárgyalásokat a jövendőbeli együttműködések reményében.
A libamáj finom. A libamájat a libák tömésével állítják elő. A libatömés - az állatvédők szerint - bűn. Van-e megoldása az egyenletnek? Egyesek szerint van.