Íme a lista – ezek a világ legjobb piái
Ismét japán whiskey nyerte a tömény szeszek legnagyobb nemzetközi versenyét. A zsűri több tucat kategóriában ad ki díjakat, igaz a pálinkák hiányoznak.
Ismét japán whiskey nyerte a tömény szeszek legnagyobb nemzetközi versenyét. A zsűri több tucat kategóriában ad ki díjakat, igaz a pálinkák hiányoznak.
Ugyanis 100 év után újraindul a Haggenmacher sörfőzde. A 21. századi újjászületést szeptember 26 és 28 között ünnepelhetjük az egykori budafoki sörfőzde épületében, ami manapság a kortársművészeteknek ad otthont.
A Budapesti Corvinus Egyetem kutatása szerint az emberek elsősorban egészségük megőrzése miatt tartanak húsmentes napot, nem pedig környezetvédelmi vagy állatjóléti okokból. A húsfogyasztás csökkentése fontos a klímaváltozás mérséklésében és a közegészség javításában, de az egészségügyi előnyök motiválják leginkább a változtatást.
A Prix Versailles, egy rangos nemzetközi építészeti díj, közzétette az évente összeállított listáját a világ legszebb éttermeiről – és az idei választás mind a szemnek, mind az ízlésnek igazi csemege.
Közel 60 kiállító, 25 pékség, workshopok, panelbeszélgetések, gyerekprogramok, otthonsütők versenye - idén is kihagyhatatlan a hazai vadkovászos kenyeret kedvelők ünnepe.
Íz, látvány és illat egyszerre kap hangsúlyt: július közepétől a budavári Hilton Budapest tetején található White Raven Skybar & Lounge-ban.
A szállodai fürdőszobákban sorakozó mini samponok, a reggeli mellé kínált egyadagos dzsemek, a szupermarketek polcain műanyagba burkolt gyümölcsök – ezek mindennapi kényelmi eszközök, amiknek hamarosan búcsút inthetünk.
Az Augusztusi Álom a Három Tarka Macska pékségnek hozta meg a kategória első helyét az idei Szent István Napi Kenyérversenyen.
Magyar hagyományokkal és mediterrán életérzéssel találkozhatunk az Ország kenyere és Innovatív kenyere díj győzteseinél. 2025-ben az Alföldi Pajta kenyér - tönkölyliszttel, az innovatív kenyerek kategóriáját pedig a Mediterrán kenyér - extraszűz olívaolajjal nyerte meg.
A nemzeti eledeleknek általános jellegzetességük, hogy sokkal régebbinek gondoljuk őket, mint amilyenek valójában. Így van ez Kanadában is - jövőre lesz hetven éves, de olyan, mintha örök idők óta ott lenne velük. Benne van a pionírok egyszerűsége és praktikuma - mégis minden igényt kielégít. De mi is az?
A 2025. évi versenyt a „Dobostorta 140” témakörben hirdette meg a cukrász szakmai szervezet, Dobos C. József hungarikummá nyilvánított ikonikus remekműve, valamint a világhírű mester munkássága előtt tisztelegve.
A bél a legutóbbi kutatások szerint egy második agyként működik az emberi szervezetben. Az Open Books kiadó legutóbbi, bél-agy kapcsolatról szóló könyvéről a kiadó ajánlójából tudhatunk meg érdekességeket.
A világ legtöbb kultúrájában a társállatok megevése szigorú tabu. Korea azonban kivétel volt, ott a kutyahús igazi csemegének számított. Eddig. Most azonban tilos a fogyasztása. Mi lesz akkor az étikutyákkal? Cikkünket 18 éven felülieknek ajánljuk!
A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából sült lepénye. Ez a recept egy különlegesen finom, kefires tészta változat.
Azt mondják, minden, ami jó, vagy büntetendő vagy ártalmas, de legalább is hizlal. De mi van, ha azt mondom, hogy tudományos tények igazolják, hogy a csoki nem is ártalmas, hanem igenis jó? Meg a tea is, de az azért nem annyira érdekes.
Május 16-án világszerte a cöliákiára (latinul: coeliakia), vagyis a lisztérzékenységre irányul a figyelem. A Coeliakia Egyesületek Európai Szövetségének (AOECS) kezdeményezésére a ezen a napon kiemelten foglalkoznak a betegséggel kapcsolatos tudatosság növelésével és az érintettek életminőségének javításával.