Kézműves pékáru rajongók figyelem! Augusztus 20-án ismét Kenyérlelke Fesztivál
Közel 60 kiállító, 25 pékség, workshopok, panelbeszélgetések, gyerekprogramok, otthonsütők versenye - idén is kihagyhatatlan a hazai vadkovászos kenyeret kedvelők ünnepe.
Közel 60 kiállító, 25 pékség, workshopok, panelbeszélgetések, gyerekprogramok, otthonsütők versenye - idén is kihagyhatatlan a hazai vadkovászos kenyeret kedvelők ünnepe.
Íz, látvány és illat egyszerre kap hangsúlyt: július közepétől a budavári Hilton Budapest tetején található White Raven Skybar & Lounge-ban.
A szállodai fürdőszobákban sorakozó mini samponok, a reggeli mellé kínált egyadagos dzsemek, a szupermarketek polcain műanyagba burkolt gyümölcsök – ezek mindennapi kényelmi eszközök, amiknek hamarosan búcsút inthetünk.
Az Augusztusi Álom a Három Tarka Macska pékségnek hozta meg a kategória első helyét az idei Szent István Napi Kenyérversenyen.
Magyar hagyományokkal és mediterrán életérzéssel találkozhatunk az Ország kenyere és Innovatív kenyere díj győzteseinél. 2025-ben az Alföldi Pajta kenyér - tönkölyliszttel, az innovatív kenyerek kategóriáját pedig a Mediterrán kenyér - extraszűz olívaolajjal nyerte meg.
A nemzeti eledeleknek általános jellegzetességük, hogy sokkal régebbinek gondoljuk őket, mint amilyenek valójában. Így van ez Kanadában is - jövőre lesz hetven éves, de olyan, mintha örök idők óta ott lenne velük. Benne van a pionírok egyszerűsége és praktikuma - mégis minden igényt kielégít. De mi is az?
A 2025. évi versenyt a „Dobostorta 140” témakörben hirdette meg a cukrász szakmai szervezet, Dobos C. József hungarikummá nyilvánított ikonikus remekműve, valamint a világhírű mester munkássága előtt tisztelegve.
A bél a legutóbbi kutatások szerint egy második agyként működik az emberi szervezetben. Az Open Books kiadó legutóbbi, bél-agy kapcsolatról szóló könyvéről a kiadó ajánlójából tudhatunk meg érdekességeket.
A világ legtöbb kultúrájában a társállatok megevése szigorú tabu. Korea azonban kivétel volt, ott a kutyahús igazi csemegének számított. Eddig. Most azonban tilos a fogyasztása. Mi lesz akkor az étikutyákkal? Cikkünket 18 éven felülieknek ajánljuk!
A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából sült lepénye. Ez a recept egy különlegesen finom, kefires tészta változat.
Azt mondják, minden, ami jó, vagy büntetendő vagy ártalmas, de legalább is hizlal. De mi van, ha azt mondom, hogy tudományos tények igazolják, hogy a csoki nem is ártalmas, hanem igenis jó? Meg a tea is, de az azért nem annyira érdekes.
Május 16-án világszerte a cöliákiára (latinul: coeliakia), vagyis a lisztérzékenységre irányul a figyelem. A Coeliakia Egyesületek Európai Szövetségének (AOECS) kezdeményezésére a ezen a napon kiemelten foglalkoznak a betegséggel kapcsolatos tudatosság növelésével és az érintettek életminőségének javításával.
Május 8-án ismét megrendezik hazánkban a fagyinapot. Ettől az évtől az Élmény és Szakértelem Magyarország Alapítvány fogja össze a csatlakozni kívánó cukrászdákat. Az alapítóval, Nebehaj Vandával beszélgetett a Tiéd a Világ.
A Tv Paprika felmérése szerint tízből hét magyar készít tortákat - van, aki a kreativitását éli ki benne, mások a biztos ízekre koncentrálnak, minden ötödik magyar pedig ugyan kétbalkezesnek tartja magát, de imád tortadíszítő műsorokat nézni, na de melyik a legnagyobb kedvenc? A felmérésből az is kiderült.
Igen, jól olvasták a címet - van olyan hely a világban, ahol egész évben, minden napi, napi 24 órában ingyen folyik a bor a falból. No nem a sarki kocsmában - utazni azért kell hozzá.
A Food and Drink minden évben igyekszik kitalálni, mi lesz a szezon legtrendibb étele és itala. Az idei nyár - szigorúan szerintük - a kókuszos jeges kávé lesz. Ezt mondja a mindenható közösségi média.