Világörökség lehet az olasz konyha
A világ szellemi kulturális örökségei közé vennék fel az olasz konyhát. Az olasz kormány...
A világ szellemi kulturális örökségei közé vennék fel az olasz konyhát. Az olasz kormány...
Példaértékű összefogással valósul meg idén is a Bartók Béla Bál, november 21. és 23. között. A kezdetekről, a szervezés kulisszatitkairól és a jövőbeli tervekről három szervezővel, Sas Olivérrel, Szuhay Gergellyel és Bosznai Tiborral beszélgetett a Tiéd a Világ magazin.
A Tiktok szakácsok új trendje a "baszk nacho". mit kell róla tudni, mitől baszk, és meg tudjuk-e otthon csinálni?
Az ősz a megújulás és a befelé fordulás időszaka. A koreai gasztronómiában pedig egyben a kimcsi készítés és a dzsang, vagyis a tradicionális fermentált szószok ideje. Koreai séfek és magyar szakácsok közös workshopot tartottak Budapesten.
Ismét japán whiskey nyerte a tömény szeszek legnagyobb nemzetközi versenyét. A zsűri több tucat kategóriában ad ki díjakat, igaz a pálinkák hiányoznak.
Ugyanis 100 év után újraindul a Haggenmacher sörfőzde. A 21. századi újjászületést szeptember 26 és 28 között ünnepelhetjük az egykori budafoki sörfőzde épületében, ami manapság a kortársművészeteknek ad otthont.
A Budapesti Corvinus Egyetem kutatása szerint az emberek elsősorban egészségük megőrzése miatt tartanak húsmentes napot, nem pedig környezetvédelmi vagy állatjóléti okokból. A húsfogyasztás csökkentése fontos a klímaváltozás mérséklésében és a közegészség javításában, de az egészségügyi előnyök motiválják leginkább a változtatást.
A Prix Versailles, egy rangos nemzetközi építészeti díj, közzétette az évente összeállított listáját a világ legszebb éttermeiről – és az idei választás mind a szemnek, mind az ízlésnek igazi csemege.
Közel 60 kiállító, 25 pékség, workshopok, panelbeszélgetések, gyerekprogramok, otthonsütők versenye - idén is kihagyhatatlan a hazai vadkovászos kenyeret kedvelők ünnepe.
Íz, látvány és illat egyszerre kap hangsúlyt: július közepétől a budavári Hilton Budapest tetején található White Raven Skybar & Lounge-ban.
A szállodai fürdőszobákban sorakozó mini samponok, a reggeli mellé kínált egyadagos dzsemek, a szupermarketek polcain műanyagba burkolt gyümölcsök – ezek mindennapi kényelmi eszközök, amiknek hamarosan búcsút inthetünk.
Az Augusztusi Álom a Három Tarka Macska pékségnek hozta meg a kategória első helyét az idei Szent István Napi Kenyérversenyen.
Magyar hagyományokkal és mediterrán életérzéssel találkozhatunk az Ország kenyere és Innovatív kenyere díj győzteseinél. 2025-ben az Alföldi Pajta kenyér - tönkölyliszttel, az innovatív kenyerek kategóriáját pedig a Mediterrán kenyér - extraszűz olívaolajjal nyerte meg.
A nemzeti eledeleknek általános jellegzetességük, hogy sokkal régebbinek gondoljuk őket, mint amilyenek valójában. Így van ez Kanadában is - jövőre lesz hetven éves, de olyan, mintha örök idők óta ott lenne velük. Benne van a pionírok egyszerűsége és praktikuma - mégis minden igényt kielégít. De mi is az?
A 2025. évi versenyt a „Dobostorta 140” témakörben hirdette meg a cukrász szakmai szervezet, Dobos C. József hungarikummá nyilvánított ikonikus remekműve, valamint a világhírű mester munkássága előtt tisztelegve.
A bél a legutóbbi kutatások szerint egy második agyként működik az emberi szervezetben. Az Open Books kiadó legutóbbi, bél-agy kapcsolatról szóló könyvéről a kiadó ajánlójából tudhatunk meg érdekességeket.