Csípős kukorica krémleves

Szerző: | 2024. 01. 4. 10:49

Olvasási idő: < 1 perc

Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, mexikói ízeket, mert talán úgy az igazi ez a leves, de természetesen chili nélkül is remekül helytáll! Ráadásul a nem vegán étkezésűek is elájultak tőle!

Hozzávalók (4 főre)

  • fél kiló fagyasztott kukorica (vagy ugyanennyi konzerv)
  • kb. 1 liter víz
  • 2-3 deci növényi tej (semlegesebb ízű, pl.: zab)
  • fűszerek: chili paprika (lehet pehely, vagy friss is, felkarikázva)
  • só, fehérbors, petrezselyem
  • opcionális: vegán tejföl, tortilla chips vagy pirítós

Elkészítés

A vizet tegyük fel forrni, majd öntsük hozzá a kukoricát! Kezdjük el főzni közepes lángon a sóval, borssal, majd kb. fél óra múlva adjuk hozzá a chilit és a petrezselymet. Ezután főzzük további 5-10 percig!

Adjuk hozzá a növényi tejet, keverjük át, majd botturmixszal dolgozzuk össze az egészet. Ízlés szerint hagyhatunk benne néhány nagyobb darabot, de teljesen krémesre turmixolva is tökéletes!

Természetesen, ha hígabbra szeretnénk, vagy pont, hogy sűrűbbre, akkor hozzáadhatunk még növényi tejet, vizet vagy több kukoricát is! Mivel itt amúgy is pépesítünk, így nem számít, ha túlfő a kukorica. Hagyjuk még néhány percig főni, illetve kóstoljuk meg, és ízlés szerint tehetünk még hozzá fűszereket!

Tálkákba öntsük, majd a tetejére helyezhetünk egy evőkanál vegán tejfölt az extra krémesség érdekében! Tortilla chps-szel vagy pirítóssal tálaljuk!