Végre javában tombol a spárga szezon. Szerencsére nagyon sokféleképpen el lehet készíteni ezt a zöldséget. Most egy leves receptet hoztunk nektek.
Hozzávalók
- fél vöröshagyma
- 1 fokhagymagerezd
- 2 db burgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 450 g zöld spárga
- 1 evőkanál citromlé
- 500 ml zöldségleves alaplé
- 60 g reszelt parmezán
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés
Szeleteljük fel a hagymát, hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit, valamint pucoljuk meg a fokhagymát. Ezután olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát és a zúzott fokhagymát egy lábosban. Vágjuk le a spárga fás végét, és daraboljuk fel a többi részét. Tegyük a fazékba a burgonyával együtt, öntsük fel a zöldség alaplével és a citromlével, majd főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül adjuk hozzá a parmezánt és a fűszereket. Keverjük jól össze, és tálaljuk.