Kevés ember él ezen a Földön, aki ne szeretné ezt az olasz finomságot. Éppen ezért szerettem volna reprodukálni kevésbé kalóriadús formában. Így született meg a cukkini lasagne receptje.
Hozzávalók (egy közepes tepsi)
- 50 dkg darált pulyka vagy csirkemell
- 1 db vöröshagyma
- 2 tk oregánó
- 2tk bazsalikom (ha van friss még jobb)
- ízlés szerint só, bors,
- 5 dl paradicsompüré
- 2 db nagyobb cukkini
- 20 dkg mozzarella
Elkészítés
Mossuk meg a cukkiniket, majd hámozzuk le a héjukat, ezt követően pedig próbáljunk minél vékonyabb szeleteket vágni belőlük. Ha ez sikerült, tegyük egy tálba, majd kissé sózzuk és borsozzuk be őket. Hagyjuk állni.
Vágjuk fel a hagymát és olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst és süssük addig, amíg kifehéredik, végül öntsük le a paradicsomszósszal. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Ha megfelelően szószos állagot kaptunk, akkor kezdődhet a lasagne összerakása.
Vegyünk elő egy magasfalu tálat, vagy tepsit és kissé olajozzuk meg. Tegyünk az aljára egy sor cukkinit, arra jöhet a húsos szósz, majd vágjunk rá pár szelet mozzarellát. Így folytassuk a rétegezést. 190 fokon, olyan 20-25 perc alatt süssük készre, amíg a tetején a sajt kissé meg nem barnul.