Medvehagymás pesto

Szerző: | 2023. 11. 25. 23:20

Olvasási idő: < 1 perc

Olvasd el medvehagymával készült pesto receptünket!

Hozzávalók

  • 4 csokor medvehagyma
  • 2 nagyobb újhagyma (ezt a mennyiséget lehet emelni, attól függően, mennyire szeretnénk hagymásan)
  • 1 tk fenyőmag, ami szerintem tökéletesen kiváltható kesudióval
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Egy serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot vagy a kesudiót. Mossuk meg az újhagymát és a medvehagymát, vágjuk fel őket apróra, a fokhagymánál használjuk fokhagymanyomót. Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, adjuk hozzá a fűszereket és az olívaolajat is, majd kézi botmixerrel dolgozzuk jól össze. Ha úgy látjuk a massza még fel tud venni olajat, akkor azt pótoljuk. A kapott pürét egy jól zárható üvegbe kanalazzuk, és tegyük a hűtőbe. Pár napon belül fogyasszuk el. Szendvicseket, tésztákat, mártogatós krémeket remekül fel tudunk dobni vele.

Címke: pesto, recept