Szinte még én sem hiszem el, hogy elsőre sikerült, de igaz. Ez a gluténmentes hókifli porhanyós és finom, akárcsak a sima változat. Mutatom, mi kell az elkészítéséhez!
Hozzávalók (1 nagy tepsinyi)
- 250 g liszt (én fele-fele arányban használtam rizslisztet és gluténmentes zablisztet)
- 200 g vaj
- 100 g finomra őrölt mandula vagy dió
- 100 g cukor (én 2 nagyobb kanál mézet tettem bele inkább)
- 1 rúd vanília vagy vanília aroma ízlés szerint
- Porcukor majd a kis kiflik tetejére
- Valamint én egy fél citrom héját is bele reszeltem
Elkészítés
Nagy ördöngösség nincs benne, fogjuk a száraz hozzávalókat és egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat is mehetnek bele. Addig gyúrjuk, amíg szépen össze nem áll a tészta. Ezt követően legalább egy órát pihentetjük hűvös helyen. Ha ez megvan, kis félholdakat formázunk belőlük és 180 fokon, olyan 10 perc alatt megsütjük őket. Akkor vannak kész, ha épp csak megbarnul a szélük. Ha kihűltek, mehet rájuk a porcukor.