Sült káposzta füstölt oldalassal

Szerző: | 2025. 11. 4. 08:38

Olvasási idő: < 1 perc

Hozzávalók:

  • 2 félmaréknyi savanyított káposzta
  • 30 – 40 dkg füstölt oldalas
  • tojásnyi zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál paprika

Elkészítés:

A füstölt húst hideg vízben este beáztatjuk, reggel feltesszük főni. Ha félig megfőtt, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A zsírt fölhevítjük, a tisztított és kockára vágott hagymát azon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzátesszük a színes paprikát, kevés húslével fölengedjük. és földarabolt húst beletesszük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, együtt pároljuk, ha kell a húsléből öntünk hozzá. Fontos, hogy mindig rövid lében párolódjon. Ha a hús és a káposzta puha, akkor tálalhatjuk. Sózni cask akkor kell, ha füstölt hús leve nem volt annyira sós.

Borítókép: Fortepan / Sibinger János, 1914