Hozzávalók:
- 2 félmaréknyi savanyított káposzta
- 30 – 40 dkg füstölt oldalas
- tojásnyi zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál paprika
Elkészítés:
A füstölt húst hideg vízben este beáztatjuk, reggel feltesszük főni. Ha félig megfőtt, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A zsírt fölhevítjük, a tisztított és kockára vágott hagymát azon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzátesszük a színes paprikát, kevés húslével fölengedjük. és földarabolt húst beletesszük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, együtt pároljuk, ha kell a húsléből öntünk hozzá. Fontos, hogy mindig rövid lében párolódjon. Ha a hús és a káposzta puha, akkor tálalhatjuk. Sózni cask akkor kell, ha füstölt hús leve nem volt annyira sós.
Borítókép: Fortepan / Sibinger János, 1914






