Tört bab vagy sűrű bab

Szerző: | 2025. 10. 29. 20:27

Olvasási idő: < 1 perc

Hozzávalók:

  • 2 bögre nagy szemű bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés piros paprika
  • 2 tojásnyi vágott zsír

Elkészítés:

A babot megválogatjuk, megmossuk és beáztatjuk 2-3 órára. Feltesszük főni bő, sós, hideg vízben. Ha a bab puhára főtt, leszűrjük -a levet levesfőzéshez felhasználhatjuk később. a vágott zsírt fölhevítjük. A megtisztított apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk és a bab közé keverjük. Fakanállal a babot kissé összetörjük és  piros paprikával meghintjük. Nagyon jó még pirított füstölt szalonnapörccel vagy tepertővel megszórva. Ecetes hagyma vagy egyéb savanyúság jó mellé.

Borítókép: Fortepan / Kenderessy Tibor, 1940