Ha már megtanultunk kimcsit csinálni, felmerülhet bennünk, hogy mit csináljunk a maradék kimcsilével, különösen ha úszkál még benne némi káposzta is, de a család már degeszre ette magát a friss kimcsivel, és foglalja a helyet a hűtőben az edény. A következő recept a legjobb, ami ezzel a kimcsivel történhet. A gyermekek nálunk kb két-három hetente kikövetelik, hogy legyen ilyen az étlapon, és általában egy étkezésre el is tűnik az egész. Az ízében van valami szinte már bűnösen addiktív.
Előkészítés: 30 perc (plusz 12 óra pácolás)
Elkészítés: 35 perc
Hozzávalók (4 főre)
- 1 kg csirkemell
- 3 dl kimcsilé (annyi káposztával, amennyi benne van)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek halszósz
- 1 ek méz
- 1 tk Erős Pista
- 0,5 dl citromlé
- étolaj
Hozzávalók (a tésztához)
- fél kg spagetti
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cm gyömbér
- 1 szárított csípős paprika
- 0,5 dl főzőbor
- 2 ek szójaszósz
- étolaj
Elkészítés
A csirkemellek kb 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy edénybe tesszük. A kimcsit és kimcsilét, a fokhagymával, gyömbérrel és fűszerekkel egy darálóba tesszük és egységes pürét készítünk, amit ráöntünk a csirkére. A csirkét ebben a páclében hagyjuk hűtőben legalább 12 órára.
Egy grillserpenyőbe kevés étolajat teszünk, majd a csirkét kis adagokban a magas hőfokon kisütjük. Egy-egy oldaluknak elég kb. 2 perc, akkor jók, amikor kívülről már szép aranybarnán rájuk sül a páclé, de belül még puhák. Valamennyi a páclééből óhatatlanul le fog sülni a serpenyő aljára, de ezen ne aggódjunk, lesz még annak haszna. Az elkészült csirkedarabokat tegyük félre.
Közben tegyük fel a vizet a tésztának, hogy mire elkészülünk a hús sütésével, főjön meg a tészta is.
A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, tegyünk még egy kis étolajat, majd amikor az felforrósodik, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Elég nekik kb. 20-30 mp, hogy kijöjjön a nyers illat, és rádobhatjuk az apróra vágott kimagozott csípős paprikát és a maradék páclevet is. Hozzátesszük a főzőbort, és egy fakanállal felkaparjuk a segítségével a letapadt pörköt. Betesszük a kifőtt tésztát a serpenyőbe, és folyamatosan forgatjuk, hogy minden része megsüljön egy kicsit és átjárja a pörkös szaft. Közben hozzáadjuk a szójaszószt is. Hagyjuk sülni így kb. 5-8 percig.
A tésztát ráöntjük a kisült csirkére és alaposan összekeverjük. Friss korianderrel díszíthetjük, ha van otthon.