Akik visszahoznák a régi jó repülős menüket

Szerző: | 2024. 03. 11. 18:43

Olvasási idő: 2 perc

Biztos a kedves olvasóhoz is eljutottak már azok a mémek, amelyeken azt mutatják be, milyen bőséges és elegáns volt az étkeztetés a repülőgépeken a hetvenes években. Most pedig az embernek általában be kell érnie pár nyamvadt szendviccsel és egy kis zacskó ropival. Egy légitársaság most vissza akarja fordítani az idő kerekét. 

Az Air Canada több mint 100 elemből álló új menüt jelentett be minden kabinosztályon, amelyben a világ számos konyhájának különlegességei is helyet kaptak.  Az új menü – amelyet hosszú távú partnereivel, David Hawksworth séffel, Vikram Vij séffel és Jérôme Ferrer séffel közösen állítottak össze – a légitársaság sommelier-je, Véronique Rivest által összeállított borválasztékot is tartalmazza majd. A légitársaság az elmúlt években sokat javított a kulináris kínálatán – többek között az egyetlen észak-amerikai légitársaság, amely külön gyermekmenüt kínál, és az egyetlen, amely a két óránál rövidebb járatokon – a  business osztályon –  meleg ételeket szolgál fel. A nemzetközi járatokon a thai csirke curry-től az indiai chaaton át a japán soba tésztáig számos új étellel találkozhatnak majd az utasok. Az Air Canada Signature Class utasai 2024 tavaszától a világ minden tájáról választhatnak majd ételek közül – az új lehetőségek között szerepel a teriyaki lazac Shangdong tésztával, a közel-keleti mezze tál és a vajas csirke basmati rizzsel. Az új pezsgőket is a légitársaság házi sommelier-je választotta ki. Ezek közé tartozik a Haton Cuvée Classique és a Duval-Leroy Brut Réserve a nemzetközi útvonalakon, valamint a Jaillance Brut Traditionnel az észak-amerikai és karibi járatokon. A légitársaság új alkoholmentes opciót is bevezetett, a Québecben gyártott Montellier pezsgővel minden járaton. A légitársaság idén kibővíti az ételek előrendelési szolgáltatását is, először az észak-amerikai útvonalak prémium kabinjaiban, majd az év folyamán a nemzetközi járatokra is kiterjesztik. Az előre megrendelhető étkezési szolgáltatások nemcsak azt biztosítják, hogy az utasok a kívánt étkezési lehetőséget kapják, hanem segítenek a légitársaságoknak a hulladékcsökkentésben és a fenntarthatósági célok teljesítésében is. Tavaly nyáron a kanadai légitársaság egy sor vonzó új opciót vezetett be az étlapjára, például zabtejet, IPA kézműves söröket és Aperolt – most azt állítja, hogy „a legnagyobb fedélzeti bárkínálatot” nyújtja a légitársaságok közül, és idén további bejelentéseket ígér.

Címke: Kanada