Kimcsis csirke sült tésztával – a család kedvence

Szerző: | 2024. 03. 3. 11:19

Olvasási idő: 2 perc

Ha már megtanultunk kimcsit csinálni, felmerülhet bennünk, hogy mit csináljunk a maradék kimcsilével, különösen ha úszkál még benne némi káposzta is, de a család már degeszre ette magát a friss kimcsivel, és foglalja a helyet a hűtőben az edény. A következő recept a legjobb, ami ezzel a kimcsivel történhet. A gyermekek nálunk kb két-három hetente kikövetelik, hogy legyen ilyen az étlapon, és általában egy étkezésre el is tűnik az egész. Az ízében van valami szinte már bűnösen addiktív.

Előkészítés: 30 perc (plusz 12 óra pácolás)

Elkészítés: 35 perc

Hozzávalók (4 főre)

  • 1 kg csirkemell
  • 3 dl kimcsilé (annyi káposztával, amennyi benne van)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek halszósz
  • 1 ek méz
  • 1 tk Erős Pista
  • 0,5 dl citromlé
  • étolaj

Hozzávalók (a tésztához)

  • fél kg spagetti
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • 1 szárított csípős paprika
  • 0,5 dl főzőbor
  • 2 ek szójaszósz
  • étolaj

Elkészítés

A csirkemellek kb 2 cm-es darabokra vágjuk, és egy edénybe tesszük. A kimcsit és kimcsilét, a fokhagymával, gyömbérrel és fűszerekkel egy darálóba tesszük és egységes pürét készítünk, amit ráöntünk a csirkére. A csirkét ebben a páclében hagyjuk hűtőben legalább 12 órára.

Egy grillserpenyőbe kevés étolajat teszünk, majd a csirkét kis adagokban a magas hőfokon kisütjük. Egy-egy oldaluknak elég kb. 2 perc, akkor jók, amikor kívülről már szép aranybarnán rájuk sül a páclé, de belül még puhák. Valamennyi a páclééből óhatatlanul le fog sülni a serpenyő aljára, de ezen ne aggódjunk, lesz még annak haszna. Az elkészült csirkedarabokat tegyük félre.

Közben tegyük fel a vizet a  tésztának, hogy mire elkészülünk a hús sütésével, főjön meg a tészta is.

A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, tegyünk még egy kis étolajat, majd amikor az felforrósodik, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Elég nekik kb. 20-30 mp, hogy kijöjjön a nyers illat, és rádobhatjuk az apróra vágott kimagozott csípős paprikát és a maradék páclevet is. Hozzátesszük a főzőbort, és egy fakanállal felkaparjuk a segítségével a letapadt pörköt. Betesszük a kifőtt tésztát a serpenyőbe, és folyamatosan forgatjuk, hogy minden része megsüljön egy kicsit és átjárja a pörkös szaft. Közben hozzáadjuk a szójaszószt is. Hagyjuk sülni így kb. 5-8 percig.

A tésztát ráöntjük a kisült csirkére és alaposan összekeverjük. Friss korianderrel díszíthetjük, ha van otthon.