Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb vöröhagyma
- késhegynyi bors
- 2 bögre rizs
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 3-4evőkanál zsír
- só
A libaaprólékot összedaraboljuk, megmossuk és annyi vízbe tesszük fel főzni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, és ha a hús félpuhára főtt, hozzátesszük a közben megtisztított és kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret. A hagymát egészben tesszük az aprólék közé. A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, a felhevített zsírban üvegesre pirítjuk és a megfőtt aprólék levével felöntjük. Sütőben puhára pároljuk, ha nem lenne elég lé, húslevessel vagy forró vízzel pótoljuk.
Tálalás előtt a húst a zöldségekkel együtt puhára főtt közé keverjük, a hagymát kivesszük, és az apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük. A kiborított rizst vékony szeletere vágott sült májjal díszíthetjük.
Borítókép: Fortepan / Kelemen Zsuzsa, 1933.