Gnocchi gluténmentesen

Szerző: | 2023. 12. 19. 22:18

Olvasási idő: < 1 perc

A gnocchi tulajdonképpen krumplinudli, csak sokkal jobban hangzik, különösen,  ha nem gnoccsinak ejtjük, mint az igazi negyedművelt magyar. Ha meg gluténmentes, akkor még rém trendi is. Szóval jöjjön a gluténmentes gnocchi!

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű karfiol
  • 15 dkg gluténmentes liszt
  • 2 teáskanál só
  • Szószhoz:
    • 250 ml paradicsomszósz
    • egy gerezd fokhagyma
    • oregánó, bazsalikom
    • só, bors

Elkészítés

Szedjük rózsáira a karfiolt, mossuk meg, majd pároljuk. Ha kész, tegyük aprítóba és aprítsuk apró szemekre, majd pároljuk meg. Nálam eleve volt itthon “karfiol rizs”, így én csak azt pároltam. Ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a sót és gyúrjuk egységessé. Én kicsit pihentettem is, és eközben elkészítettem hozzá az egyszerű paradicsomos szószt. Olívaolajon megpirítottam a fokhagymát, erre ment a paradicsom, majd miután felforrt, ízlés szerint fűszereztem. Ha a tészta kicsit pihent, nyújtsuk közepesen vékony “kígyó” formára, és vágjunk kis katonákat belőle. Ha igazán  gnocchi tésztára hajazó végeredmény akarunk, egy villa segítségével díszíthetjük azt. Ezt követően kevés olívaolajon  megpirítjuk a gluténmentes gnocchi darabokat, majd nyakon öntjük a szósszal és kész is! Ha akarjuk, kedvünkre való sajttal felturbózhatjuk!

Címke: gnocchi, recept