Itt a hagymás kóla
Sok őrült ételpárosítást láttunk már, de annál őrültebb, mint amiket Calvin Lee alkot, azért kevés akad...
Sok őrült ételpárosítást láttunk már, de annál őrültebb, mint amiket Calvin Lee alkot, azért kevés akad...
Persze, hogy nem. Egy idő - és nem is túl hosszú idő - után már biztos megunnám. Nem így egy japán férfi...
Hallott már a dubaji csokoládéról? Ha nem, akkor most segítünk. Úgy tűnik, ez az új édesség-szenzáció.
Salina Hong tajvani utazóblogger, eddig 65 könyve jelent meg. Most Magyarországról írja a következőt, és ennek kapcsán elmondta, mit evett a legszívesebben Budapesten.
Végre itt a szezonja a sütőtöknek. A sütőben és levesként is szuper étel azonban rejt még magában lehetőségeket.
Nemcsak távoli tájak egzotikus ételeivel tehetjük izgalmasabbá a saját főztünket, hanem a múlt elfeledett - vagy átalakított - receptjeit is használhatjuk.
A repülés hőskorának vége - jól jelzi ezt, hogy egyre több társaság kezdi követni a fapadosokat abban, hogy gyakorlatilag mindenért pénzt kérnek. Most újabb társaságnál vesztettük el a repülős ingyenkaját.
Konyhai alapszabály, hogy az elhasználódott zsírt - olajat előbb-utóbb ki kell önteni. Nem is akárhogy, hiszen veszélyes, környezetszennyező hulladékról van szó. Van egy hely a világon, ahol ezt egészen máshogy gondolják.
A bécsi szelet a rántott hús másik, némileg elegánsabb neve - tartja a közvélekedés. De valójában ennél jóval többről van szó - a bécsi szelet jóval több, mint a rántott hús. Azt is eláruljuk, Budapesten hol lehet a legjobbat kapni.
Hová menjünk, ha elegünk van a budapesti gasztroforradalomból, és valami hagyományos magyaros ételt ennénk - de jó minőségben, jó helyen? A mi választásunk a Makk VII Vendéglő, ahol sikerrel forgatták vissza az időt.
Régen egy középosztálybeli családnak is volt szakácsnője - ezt ma már csak az elit engedheti meg magának Európában. Viszont magánszakácsként, elég jó lehet keresni, derül a Reporter Gourmet riportjából.
A pizzát illik lávakövön sütni, vagy legalább is ezt állítani, hogy drágábban lehessen eladni....
Természetes alapanyagokból adalékok nélkül, hagyományos módszerrel, kézzel készült fagyi -...
Minden évben meghirdeti a Magyar Cukrász Ipartestület az egyik legismertebb versenyét, idén...
A 17. század egy luxusitala a tea volt. A távol-keleti különlegességet azonban ehhez hasonlóan exkluzív porcelánból itták. A korszak németalföldi porcelángyáraiban ekkor kínai kerámiához hasonlókat kezdtek gyártani. A forma gyakran ugyanaz volt, de egy kis holland csavarral készült el.
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet szeptember 6-8. között Veszprémben.