Spárgaleves

Szerző: | 2023. 11. 17. 23:03

Olvasási idő: < 1 perc

Végre javában tombol a spárga szezon. Szerencsére nagyon sokféleképpen el lehet készíteni ezt a zöldséget. Most egy leves receptet hoztunk nektek.

Hozzávalók

  • fél vöröshagyma
  • 1 fokhagymagerezd
  • 2 db burgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 450 g zöld spárga
  • 1 evőkanál citromlé
  • 500 ml zöldségleves alaplé
  • 60 g reszelt parmezán
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés

Szeleteljük fel a hagymát, hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit, valamint pucoljuk meg a fokhagymát. Ezután olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát és a zúzott fokhagymát egy lábosban. Vágjuk le a spárga fás végét, és daraboljuk fel a többi részét. Tegyük a fazékba a burgonyával együtt,  öntsük fel a zöldség alaplével és a citromlével, majd főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül adjuk hozzá a parmezánt és a fűszereket. Keverjük jól össze, és tálaljuk.

Címke: leves, recept, spárga