Az angyalhaj. Ez a rózsaszínű édesség fagyiként is megjelent tavasszal egy nagykanizsai cukrászatban. Jakabfi Dávid készítette puncsból, ruby csokiból, pisztáciából, török vattacukorból.
„Az angyalhaj csokoládé alapja a savas, citrusos ízjegyekkel tarkított ruby csoki. Ez 6-7 évvel ezelőtt már sláger volt itthon is, most pedig újra divatba jött. A rózsaszín csokoládé a kicsiket és a nagyokat egyaránt leveszi a lábáról, ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes lenne a nyár közeledtével fagyiként is kínálni”

Jakabfi Dávid és a fagyi pult
A desszertséf elárulta: a fagyihoz a retró ízként az igencsak közkedvelt puncsot vette elő, amibe a már említett ruby csoki reszelék mellett pisztáciát és török vattacukrot csempészett, így tökéletesen visszaadja a klasszikus angyalhaj csokoládé ízét. Utóbbit is értékesítik nemcsak Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében, hanem a nyíregyházi Csekő Cukrászdában, Magyarszéken, és a Cups and Flowers kínálatában is megtalálható. A cukrászséf elmondása szerint a csoki annyira kelendő, hogy nincs az a mennyiség, amit ne vásárolnának meg a vendégek.

Rózsaszínű csokiból angyalhajként bukkan elő a vattacukor
Jakabfi úgy látja, nem véletlen, hogy a fagyiért két kézzel kapnak a gyerekek, hiszen az édesség látványa mesésé, nem véletlenül kapta az angyalhaj nevet.
Bár a Balaton környékén a 600, 700, de még a 800 forintos gombócárak sem ritkák, Jakabfi Dávid műhelyében tavalyi áron, 550 forintért kóstolható meg más ízek mellett az angyalhaj csokoládés fagylalt is.
„A fagylaltjaink méretét sem spóroljuk le, nagyjából 5,5 dekás mindegyik adag, ami az átlagosnál nagyobbnak számít a mai piacon. Szerencsére a vendégeink számából is visszatükröződik az, hogy mindig a legmagasabb minőségre törekszünk, hiszen rendszeresen sorok állnak a műhelyünknél, és éppen a kerthelyiség bővítése zajlik, mert már kevésnek bizonyul ott az ülőhely”
Jakabfi Dávid egyúttal jelezte, már csak néhány napig, április 15-ig lehet tőlük rendelni csokoládét online, így aki még szeretné házhoz kapni az édességeit, annak igyekeznie kell.
Fotók: Jakabfi Dávid – JD Cukrászda